Sopron város kitüntetettjeinek arcképcsarnoka 2008-ban

Sopronért Emlékérem

2008., portal.sopron.hu


A város idei huszonkét kitüntetettje a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott emelkedett hangulatú, teltházas díszünnepségen vehette át a város által adományozott elisméreseket, díjakat a város vezetőitől.
(részlet)


Sopronért Emlékéremben részesültek az idei évben: Dr. Csák Máté és Dr. Körmendi Anna, a Körmendi Galéria tulajdonosai, Hegedűs István, mesterszakács és szakoktató, dr. Jámbor László, Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Lovas Gyula, vasúttörténész, posztumusz Molnár Tibor, szőlész-borász, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács volt elnöke, Németh Ferenc, nyugdíjas erdész és Nyikos Tivadar, testnevelő tanár.
*
A Körmendi-Csák házaspár, dr. Körmendi Anna és dr. Csák Máté elismerései: 1999 Köztársasági Elnöki Aranyérem a Kortárs magyar művészet hazai és nemzetközi népszerűsítése érdekében kifejtett tevékenységükért, 2004, Nívó-díj, Igazságügyi Szakértők Kamarája, 2005, Magyar Ingatlan Szövetség első alkalommal kiadott életműdíja, 2006- Pro-Európa-díj, a magyar kultúra kiemelkedő külföldi terjesztéséért. Életük és hobbijuk a műemlékek védelme, rekonstrukciója, a művészeti értékek gyűjtése és bemutatása idehaza és külföldön. A magyar kultúra megismertetése és népszerűsítése. Budapest mellett Sopronban is megnyitották az ország egyik legismertebb magángyűjteményét, ide vonzva ezzel a hazai művészvilág számtalan kiemelkedő egyéniségét. Az általuk felújított házak a Város építészeti gyöngyszemei. A város kulturális életében meghatározó a Csák-Körmendi házaspár immár 8 éves soproni művészi tevékenysége.


A cikkben szereplő művészek:

Csák Máté