Egy művész a beduinok közt

2008., www.euroastra.info


A Körmendi Galériában képben meséli el, a közelmúltban Egyiptomban megrendezésre került nemzetközi művésztelep festészeti tanulságait. A Beduinok közt című kiállítás augusztus 31.-ig várja az érdeklődőket.


Fürjesi Csaba Salgótarjánban született. Nyíregyházán rajz-tanár szakra járt, majd elvégezte a Magyar iparművészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakát. Mestere Szemethy Imre volt. Megkapta többet között a XII. Országos Szabadtéri Szobor és Kép kiállításon Salgótarján Város Díját, a Szécsényi Őszi Tárlat díját, a Cered-Salgótarján Nemzetközi Művésztelep nívódíját, és az Országos Rajzbiennálé díját.
Számos egyéni, és csoportos kiállítása volt, pl. Debrecenben, Finnországban, az USA-ban, Ausztriában, Kaposváron, Szlovákiában, Belgiumban.
A Beduinok közt című kiállítás egy Egyiptomban megrendezésre került nemzetközi művésztelep festészeti tanulságait osztja meg nézőivel. Fürjesi -a művész szóhasználatával élve- egyfajta elemi erejű „rátöltés"-nek nevezi mindazt, amit magával hozott a fayoumi oázisból.
A kiállítást augusztus 31.-ig nézhetik meg az V. kerület, Falk Miksa utca 7. szám alatt.
Németh Krisztina


A cikkben szereplő művészek:

Fürjesi Csaba