Virág Judit Galéria (volt Mű-Terem Galéria)


1055 Budapest, Falk Miksa u. 30

A Virág Judit Galéria (régebbi nevén Mű-Terem Galéria), a magyarországi aukciós piac egyik vezető szereplője. Az aukciósházat 1997. májusában alapította két tulajdonosa, dr. Virág Judit művészettörténész és Törő István üzletember.
A magyar műkereskedelem központjában, a budapesti Falk Miksa utca 30. szám alatt található reprezentatív 450 négyzetméteres, három szintes helyiség a város egyik legszebb kiállító helye. A galéria - a magyar árverezés történetében mérföldkőnek tekinthető - első aukcióját 1998 őszén rendezte, mellyel berobbant a magyar és közép-európai műkereskedelembe.
Az aukció óriási sikere a hosszú és alapos előkészítő munkában és a jelentős szakmai, marketing és PR újításokban rejlett, melyek azóta a magyar árverési gyakorlat mindennapos részévé váltak.
A galéria vezetői szerint az árveréseknek pontosan úgy kell lezajlania, mint a nagy árverezőházakban bárhol a világon, külsőségeit és tartalmát tekintve egyaránt. A legfontosabb tartalmi újítás a Magyarországon elsőként megjelent, kutatási adatokat közlő, művészettörténeti dokumentumokat bőségesen felhasználó katalógus volt. A Virág Judit Galéria évente három aukciót rendez, kizárólag a 19-20. századi klasszikus magyar festészet kiemelkedő darabjaiból és az 1945 előtti Zsolnay kerámiákból. A szigorú korlátok közé szorított tételszám biztosítja a színvonalas anyagot, és a pergő ritmusú árveréseket.
A Virág Judit Galéria nevéhez fűződik a legtöbb árverési rekord.
Postacím: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.
Telefon/Fax: (36-1) 312-2071, 269-4681
Web: http://www.viragjuditgaleria.hu
E-mail: info@viragjuditgaleria.hu
Nyitvatartás:
Hétfőtől - péntekig 10-18 óra között, Szombaton 10-től 13 óráig.
(Aukciós kiállítások idején: minden nap 10-18 óra között)


Kiállításaink

2003. Orosz Gellért – Orosz Gellért festőművész Alkotások a ’40- ’50- ’60-as évekből című kiállítása
2003. Schéner Mihály – Schéner Mihály festőművész kiállítása