Kölcsönkért műtárgyak nyomában


A budapesti székelyű Körmendi Galéria húsz éve foglalkozik műtárgyak bérbeadásával. Ennek a története röviden a következő:

A mai galéria elődje a Deák Ferenc utcában működött, ahová a szomszédos Kempinsky szállodából sok érdeklődő és vevő jött át. Köztük egy úr, aki több építészeti projekten dolgozott. Ő kérdezett rá, hogy a galéria kölcsönöz-e műtárgyakat ezek berendezéséhez? Az igent és az első megbízást több is követte. Ez volt az indulás.

A mára gyakorlattá érlelődött folyamat az, hogy az új megrendelő, vagy megbízottja bemegy a Galériába, ahol a galéria saját kiadású művészeti albumaiból kiválasztja mindazon művészeket aki az elképzeléseikhez igazodó műtárgyakat megalkották. Tehát így jól behatárolható a jövendő bérlő ízlésvilága. De további támpontot jelent a Körmendi Galéria internetes honlapja, melyről még további információkhoz juthatnak az érdeklődők.

A berendezendő ingatlan és helyiségeinek alaprajzának segítségével történik a már igencsak konkrétnak mondható tervezési fázis. Ennek része a helyszíni bejárás, ezt már a kiszállítandó műalkotások kiválasztása követi.

A konkrét találkozás a festményekkel, szobrokkal történhet a Galéria bemutató termében, de történhet az adott helyszínen is. A gyakorlat az, hogy több alkotást visznek ki a helyszínre, hogy még lehetőség legyen a terv finomra hangolására.

Jól bevált az a folyamat mely szerint elsőnek a közösségi helyiségek berendezése az első, ezt követik sorban a különféle irodák. Ahol az ott dolgozók véleményét is figyelembe veszik, hiszen nem mindegy, az alkotások részükről történő fogadtatása és befogadása.

Amint a megrendelő jóváhagyta a kiválasztott kollekció minden darabját, akkor kerülnek azok a végleges helyükre.

 

Fontos még megemlíteni, hogy Körmendi Galéria nem jelent gondot egy kisebb 200 négyzetméteres, akár egy 2500 négyzetméteres objektum belső terének berendezése. A több mint tízezer, tulajdonukban lévő műtárgy nem szab határt a fantázia szárnyalásának.

Akik kedvet kapnának ahhoz, hogy e módon tegyék érdekesebbé és szebbé irodájukat, fontos tudni, hogy a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a kölcsönzési ár a műtárgy nettó értékének öt százaléka évente. Az induláskor egy évre szoktak szerződni, hogy aztán cserélhessék az alkotásokat. Ám a Körmendi Galéria gyakorlatában ilyenre még sor nem került. Ugyanis a falakon, és polcokon elhelyezett festmények és műtárgyak a bérlők és dolgozók életének szerves részévé váltak ennyi idő alatt.

Ha Ön és Önök úgy gondolják, hogy a műtárgykölcsönzés egy jó lehetőség munkahelyük, irodájuk minőségi berendezéséhez, érdeklődésüket, megrendelésüket várja a Körmendi Galéria.


A Körmendi Galéria vállalja irodák, irodaházak, lakások berendezését műtárgyakkal, bérlet és lízing formájában is. Szakértőink segítségével több, mint 10000 műtárgy közül választhatja ki azokat amelyek között szívesen töltené idejét, amelyek szebbé teszik életét.

 

Személyes időpontegyeztetéshez kapcsolatfelvétel:

Tel.: +36-30-202-1907

Mail: info@kormendigaleria.hu


Kertek titkai
Lakások titkai