Kertek titkai


A budapesti székhelyű Körmendi Galéria köré csoportosuló művészeket és szerteágazó üzleti kínálatát saját szerkesztésű, népszerű honlapja is bemutatja.

Sokan keresik fel ezúton Őket azért, mert ötleteket várnak tőlük kertjük csinosításához. Hiszen az már általános, hogy a lakásokban egyre több a kortárs művészeti alkotás. Akkor miért ne lehetne továbblépni, és akinek van saját kertje, a szép növények és kerti bútorok mellé miért is ne kerülhetnének odaillő műalkotások?

A mai romló közbiztonság kiköveteli, hogy olyan alkotások készüljenek erre a speciális felhasználásra, melyek ott is maradnak, ahová letették őket. A nehéz kő vagy vas szobrok, a megfelelő rögzítésük mind – mind garanciái ennek az elvárásnak. De fontos az is, hogy időtálló alkotásokról beszélhessünk. Minden értelemben. Hiszen elvárás, hogy a műtárgyak dacoljanak az égető napsugarakkal, esővel, hóval. De az is szempont, hogy olyan kvalifikált művészek jegyezzék azokat, kiknek már a nevei is jól csengenek a műértő körökben.

Büszkék arra, hogy az első ilyen jellegű megrendeléseket újabbak és újabbak követték. A Körmendi Galéria keze nyomát több budapesti, balatoni és soproni kert mutatja. Azon kertekét, melyekre méltán büszke a berendező és a tulajdonos egyaránt.

A tisztelt érdeklődők számára fontos információ, hogy mindazoknak akik egy új terület kialakításához fognak hozzá, a Körmendi Galéria olyan speciális kertépítő művészeket tud ajánlani, akik rögtön az induláskor tudnak a fák, cserjék, virágok és a szobrok, szökőkutak együttesében gondolkodni. De azok számára is van szaktanácsadói javaslatuk, akik a már meglévő, kialakított kertjüket szeretnék tovább gazdagítani egy vagy több kortárs remekművel. Vagy így, vagy úgy; mindkét esetben fontos számolni a növények növekedésével, azzal, hogy ne fordulhasson elő terjeszkedésük a szobrok kárára.

De a szakemberek nagy gyakorlat birtokában készítik elő és készítik el a megfelelő alapzatot is. És természetesen helyszínre szállítják, és végleges helyére illesztik az alkotást, alkotásokat.

A kertekbe - ez a gyakorlat – nem igen szoktak bérbe venni műalkotásokat. Aki elhatározza ezt a fejlesztést az tájékozódik, ismerkedik a művészek alkotásaival, válogat és dönt. Megrendeli vagy aztán megvásárolja a kész művet, műveket.

A kertépítés nem a mai rohanó világunk találmánya. Évezredek, évszázadok óta, kitűnőbbnél kitűnőbb példák sora mutatja az egykori mecenás tulajdonosok mának szóló üzenetét.

Az igazi kert elválaszthatatlan része, mondhatni terepe a kortárs szobrászművészet alkotásainak bemutatásának. Napról napra nyújt esztétikai élményt az ott lakóknak és kínál meglepetést az oda látogatóknak. A szobor együtt éli meg az évszakok változását a kerttel. Üdvözli a tavaszt, a nyarat. Lepi be őt a hulló őszi falevél, vagy a puha hó. Ez már – már varázslat.

Ha Ön érdeklődik kertjének művészi kialakítása iránt, kérjük keresse fel a Körmendi Galériát, ahol tanáccsal és sokoldalú ajánlatokkal várják!

 

A Körmendi Galéria vállalja kertek berendezését kortárs kő, bronz, alumínium, valamint üveg szobrokkal; továbbá különböző térplasztikákkal, kerámiatárgyakkal, szakszerű elrendezésben. Látványterv elkészítésében partnerek vagyunk, segítséget nyújtunk.

 

Személyes időpontegyeztetéshez kapcsolatfelvétel:

Tel.: 269-0763
Fax: 269-0237

Mail: info@kormendigaleria.hu


Lakások kincsei
Kölcsönkért műtárgyak nyomában